Courgettespaghetti met gehaktballen in tomatensaus

Courgettespaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

2014-05-06 19.08.47 2014-05-06 19.21.08 2014-05-06 18.57.35

Nog een mooie ontdekking wat betreft het avondeten, heerlijke courgettespaghetti met gehaktballen in tomatensaus. Ik moest voor een dieet tijdelijk even afstappen van brood, pasta’s en aardappelen…tja wat blijft er nog over? Ik ontdekte een wereld aan recepten en combinaties waarvan ik eerder geen weet had. Hier zo’n voorbeeld: courgettespaghetti! Het vult echt goed en stiekem eet je dan ook nog eens meer groentes dan je normaal gesproken had gedaan.

Ingredienten:        
recept is voor 2 a 3 personen

2 blikjes tomatenblokjes (uiteraard kun je ook gaan voor de verse tomaten!)
400 gram gehakt
2 courgettes
2 rode uien
Abrikozen (8)
Munt
Komijnpoeder
2 teentjes knoflook
Zout en peper

Je snijdt een ui klein en bakt de ui in een hapjespan op. Dan voeg je een fijngesneden teentje knoflook toe en bakt het even door. Vervolgens voeg je beide blikjes tomatenblokjes toe en laat je de saus even goed indikken op een laag vuurtje.

Dan ga je aan de slag met de gehaktballen, echt mijn favoriet! Doe het gehakt in een kom, voeg een fijngesneden rode ui toe, de fijngesneden munt, de (in blokjes gesneden) abrikozen, een teentje knoflook en het komijnpoeder. Mix het gehakt goed door met de ingredienten en breng het verder op smaak met wat zout en peper. Rol er vervolgens kleine gehaktballetjes van en bak deze op in een braadpan. Ikzelf bak ze in kokosolie maar dat kan natuurlijk ook vervangen worden door boter of olijfolie.

Dan de spaghetti! Was de twee courgettes en snijdt ze doormidden. Snijd de helften nogmaals doormidden en dan pak je een kaasschaaf en snijd er slierten vanaf. Deze slierten kun je met een mesje nog een keer wat dunner snijden. Je legt ze op elkaar en snijdt ze dan nog een paar keer doormidden. Er zijn ook handige apparaten op de markt om er echt handige spagehttislierten van te snijden (juliennesnijder) maar dit voldoet ook prima. Bak de courgette nog even kort op en dan is de spaghetti klaar.

Inmiddels is de saus goed ingedikt en zijn de gehaktballen goed aangebraden. Voeg de gehaktballen bij de saus en roer even om. Dan is het tijd om op te dienen. Schep de spaghetti op het bord en doe er wat saus met gehaktballen bij….en smullen maar!!!

Heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ik heb al vele yogalessen gevolgd en ben onder de indruk van de prettige manier van lesgeven van Jorieke. Zo brengt zij o.a. rust, duidelijkheid, professionaliteit, corrigeert waar nodig en heeft zij oog voor iedere student, zowel beginner als gevorderde. Keep it up!’
Marjon Oostveen