Dadel-cacao-kokosbollen

Dadel-cacao-kokosbollen

2014-07-30 13.49.40

Heerlijk nieuw recept voor een supertussendoortje: dadel-cacao-kokosbollen zonder suiker en meel. Het is snel klaar en nog heerlijk ook!

Wat heb je nodig:

-150 gram walnoten

– 60 ml kokosolie

– 150 gram dadels

– 2 eetlepels cacao- kom

– een blender/ staafmixer

 

Start met het ontpitten van de dadels en laat ze een kwartier in het water wellen.

Doe de noten in de blender of staafmixer en maal ze fijn. Ook de dadels kun je fijnsnijden en meenemen in de blender/ staafmixer. Doe alles in de kom en voeg dan de twee eetlepels cacao toe.

Mix even goed door en dan doe je de 60 ml kokosolie bij dit mengsel, roer nog even goed door met de blender/ staafmixer. Het wordt zo een stevig papje. Je kunt het mengsel even een kwartiertje in de koelkast leggen om het wat verder op te laten stijven, indien nodig…

In een andere kom strooi je wat kokosrasp, je draait de bolletjes uit het mengsel en rolt ze door de kokos. Leg de kokosbollen op een schaal en zet deze nog even een half uurtje in de koelkast.

En dan….smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

‘JOOGA heeft een erg toegankelijke, leuke en professionele yoga workshop aangeboden voor een groep jong volwassen binnen de forensische psychiatrie. Erg goed begeleid met ruimte voor ieders mogelijkheden en stijl. De groep ging volledig mee met de onderdelen waar de docente Jorieke ze in mee nam. Een aanrader en voor herhaling vatbaar!’
Erik Timmerman, Van der Hoeven Kliniek Utrecht