Granola

2014-05-30 08.13.35

Heerlijke GRANOLA!

Eerder stond bananenbrood echt met stip op 1 als het ging om mijn favouriete ontbijt of tussendoortje, maar toen vond ik granola uit! Ik heb het recept van www.ilovehealth.nl maar je vindt er diverse van op internet. Het is net als bananenbrood, makkelijk en snel te maken en niet onbelangrijk…. het is gezond en smaakt heerlijk! Hieronder vindt je het recept maar het mooie is, je kunt ook een eigen variatie maken door eigen lekkernijen in de mix te doen. Ik heb gekozen voor onderstaande variatie:

Nodig voor een weckpotje vol:

50 gram havermout
30 gram ongekookte quinoa
30 gram quinoa vlokken
25 gram pompoenpitten of zonnebloempitten
30 gram (wal) noten
1 el kokosolie
4 el agave siroop/ honing/ ahornsiroop
Handje rozijnen en eventueel handje kokosrasp

Hoe maak je het?

Warm de oven voor op 175 graden. Vervolgens weeg je alle ingredienten af en stop je de havermout, de quinoa zaden en vlokken, de pompoen (of zonnebloem) pitten samen met de noten in een kom. Verwarm nu de kokosolie in een pannetje en doe hier de vier eetlepels siroop bij. Verwam dit kort op het vuur en roer het goed door. Giet de verwarmde kokosolie siroop over de ingredienten in de kom en zorg dat je het even goed doormixt. Zo is de siroop over alle ingredienten verdeeld.

2014-05-29 21.14.27

Dan pak je de bakplaat erbij en een stuk bakpapier. Ik maak altijd eerst even een prop van het bakpapier zodat het niet teveel blijft krullen. Strijk het bakpapier over de hele bakplaat af en giet het mengsel op het bakpapier. Strijk het met een lepel uit, zodat het verdeeld over de bakplaat ligt.

2014-05-29 21.18.12

Dan gaat de bakplaat voor een kwartier de voorverwarmde oven in. De oven blijft staan op 175 graden. Kijk na een kwartier of het goed is of wellicht nog een paar minuutjes nodig heeft. Na een kwartier kun je de plaat uit de oven halen en even laten afkoelen. Nadat het genoeg is afgekoeld breek je de granola-plaat in kleine stukjes en kun je het in de weckpot stoppen. Heerlijk om in je (soja) yoghurt te doen of bij je (zelfgemaakte) ijs. Hiervoor post ik binnenkort een heerlijk recept!

2014-05-30 08.13.35

Ik ga voor de soja yogurt! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik hoor graag jullie variaties tegemoet, fijne week!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

‘JOOGA heeft een erg toegankelijke, leuke en professionele yoga workshop aangeboden voor een groep jong volwassen binnen de forensische psychiatrie. Erg goed begeleid met ruimte voor ieders mogelijkheden en stijl. De groep ging volledig mee met de onderdelen waar de docente Jorieke ze in mee nam. Een aanrader en voor herhaling vatbaar!’
Erik Timmerman, Van der Hoeven Kliniek Utrecht