Recept Bananenbrood

Recept: Bananenbrood

Bananenbrood is echt mijn ontdekking, heerlijk als ontbijt, lunch of gewoon als tussendoortje en nog makkelijk en snel te maken ook. Kijk daar houd ik van! Het recept is zonder suiker en zonder boter, dus heerlijk gezond en verantwoord.

Verzamel in je keuken een grote kom, een staafmixer of handmixer, wat bakpapier en een (cake)bakvorm bij elkaar. Shop nu de volgende ingredienten…

Ingredienten:
3 bananen
150 gram amandelmeel
3 eieren
Bakpoeder (1,5 theelepel)Dadels
Nootjes
Rozijntjes

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Aan de slag:

Je breekt de drie bananen in stukjes in de kom en mixt met de staafmixer de bananen tot een papje. Dan voeg je de drie eieren toe en mixt het weer verder tot een beslag. Voeg nu de 150 gram amandelmeel en het bakpoeder toe en mix het verder door. Het basisbeslag heb je nu klaar, wat ik persoonlijk lekker vind door de bananencake zijn dadels, nootjes (walnoten, hazelnoten, cashewnoten etc.), rozijntjes en mijn laatste ontdekking cacaonibs (te koop bij o.a. de groene winkel).

Voeg dit toe en roer het beslag nog een beetje om, giet het dan in de ingevette cakevorm en schuif deze de oven in. De oven is inmiddels lekker voorverwarmd en na 40 minuten is je cake klaar. Ik laat altijd na 20 minuten even het alarm van de oven afgaan en leg dan een bakpapier op de bovenkant van de cake. Zo wordt deze niet te donker. Dit is een beetje uitproberen maar kijk dus tussendoor even naar de vorderingen van je cake in de oven;)

Als de cake klaar is en uit de oven kan, laat hem dan buiten de vorm nog even afkoelen en dan smikkelen maar!!!

Ik hoor graag wat jij van de bananencake vindt en laat vooral weten welke lekkere variaties jij aan het basisbeslag hebt toegevoegd!

 

2 thoughts on ““Recept Bananenbrood”

  • Tamara

    Vandaag gemaakt: heerlijk!! Wel gewoon met tarwemeel omdat ik geen amandelmeel kon vinden. Fijn idee zo zonder boter en suiker:)

  • jsp

    Ook lekker met (flink) wat kaneel er in. Je kunt het amandelmeel ook vervangen door havermout. Als je de havermout in de blender doet wordt het bijna net zo fijn als gewoon meel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Ik heb al vele yogalessen gevolgd en ben onder de indruk van de prettige manier van lesgeven van Jorieke. Zo brengt zij o.a. rust, duidelijkheid, professionaliteit, corrigeert waar nodig en heeft zij oog voor iedere student, zowel beginner als gevorderde. Keep it up!’
Marjon Oostveen